+47 473 749 78
Korgauren 5, Korgen, Norge

Aktiviteter

Aktiviteter

Hemnes kommune

Aktiviteter

Hemnes kommune

Sommer

Vandring

Korgen Camping er et ypperlig utgangspunkt for vandreturer i skog og mark eller på høyfjellet. I tillegg til Okstindene (Nord Norges høyeste fjell med Norges eldste og sjette største isbre), kan man streife omkring på egen hånd langs godt merkede turløyper i en natur som byr på det meste. En tur opp til den kjente Rabothytta, som ligger helt inntil brekanten, er anbefalt på det varmeste. Foruten spektakulær utsikt fra mange fjell, kan man oppleve bl.a. grotter, jettegryter, urskog, fossefall i tillegg til det å bare suge av naturens kraft. Er det fiske som er av interesse, er både fjordene, elvene og de mange innsjøene virkelig innbydende og fiskerike, sommer som vinter. Området kan også by på ypperlig jaktterreng.

Turer og Aktiviteter

Hemnes Turistforening (HTF) arrangerer mange turer gjennom hele året der foreninga stiller med turleder. Turene er åpne for alle, og det stilles i liten grad krav til spesielt utstyr eller at deltakerne er i veldig god form. Ta gjerne kontakt med de som er satt opp som turleder i turprogrammet. (Les)

Merkede turtraseer

For at også de som er litt ukjente lettere skal finne fram har foreninga merket mange ulike turer. De er forskjellige i lengde og vanskelighetsgrad. Noen er korte, noen lange, noen er bratte, andre slakke. Fire av traseene er med i Nordlandsruta. Se på kartet, kontakt HTF. De hjelper gjerne til om du lurer på noe. Men aller helst: Ta føttene fatt og prøv de merkede traseene!!!

Geocaching i området rundt Korgen Camping

Geocaching er en populær aktivitet blandt store som små, og i området rundt Korgen Camping kan dere utforske spennende områder mens dere leter etter cacher som er gjemt.

Vinter

Vintertur

Området rundt Korgen er flott vinterstid, med mange fine turmål.

Nordlys

Om vinteren, i desember, januar og februar er sjansen for å få se Nordlyset flamme over himmelen ganske stor. Campingplassen ligger fint til utenfor det opplyste tettstedet og det er derfor lett å få øye på stjernehimmelen og et eventuelt nordlys.

Bilde tatt av Anja Thonhaugen, Bjerka

Isfiske

Mange fine små og store innsjøer byr på flotte fiskemuligheter om vinteren.

Jakt

Jakt

Jakt har sterke tradisjoner her til lands. Uansett hvilken jakt du foretrekker, og landskap du trives i; Statskog har tilbud om det meste både innen småvilt og storvilt. Di legger ingen begrensninger på om du jakter med eller uten hund. Statskog tilbyr også et eget jaktkort for små rovvilt.

Link til iNaturs side.

Her finner du kart over området for Helgelandskortet Småvilt Statskog.

Brevandring

Brevandring

Korgen Camping er et ypperlig utgangspunkt for turer til Okstindbreen, Norges sjette største isbre. Midt i dette flotte området med isbre og fantastiske fjell finner du bl.a. Nord Norges høyeste fjell, Oksskolten på hele 1916 moh.

For guidede turer i dette området anbefales å kontakte:

Andre aktiviteter

Okstindan Natur- & Kulturpark

En dynamisk, langsiktig og forpliktende sammarbeidsplattform for lokalsamfunn, myndigheter og næringsliv med en interesse for å ivareta og videreutvikle natur- og kulturverdier i et definert landskaps- og identitetsområde.

Link til Okstindan Natur- & Kulturpark

Hemnes kommune

Hemnes er en festivalkommune, og i løpet av sommerhalvåret arrangeres det store festivaler som bl.a. Båt- og Fjord Festivalen og Hemnesjazz, begge på Hemnesberget. Mindre festivaler med lokalt særpreg er det også, bl.a Kamkakefestivalen i Bleikvasslia, der man kan få smake, bake og kjøpe det lokale bakverket Kamkaka som vi er så stolte av. I august annet hvert år arrangeres Jamtjordmartnaden og Klemetspelet, et historisk spel om samen Klemet som spilles i spennende kulisser under åpen himmel rett ved foten av Okstindan. Okstindan Fjellmaraton arrangeres også annet hvert år.

Link til  Visit Hemnes

Okstindan

Okstindområdet har en rik historie og er et makeløst fjelleventyr for fjellvandrere. Dette er kontrastenes fjellrike, også værmessig. Her avløses myke og runde fjellformasjoner av 11 spisse og høye topper, hvor Oksskolten 1916 m.o.h troner som Nord-Norges høyeste fjell. Her kan du få nye erfaringer med et nydelig blålys i spennende bresprekker.

Okstindområdet har et mangfold av muligheter til fjellturer. Både for de som liker topper, for de som liker breer, og for de som liker å gå langs merkede fjellstier. Og når fjellturen krydres med lokal historie, blir turen enda mer innholdsrik.

Link till Okstindan

css.php